Op vrijdag 21 juni vindt het Boehringer Ingelheim Herkauwerssymposium plaats. Op de karakteristieke locatie van Dorhout Mees in Biddinghuizen verbinden we het nuttige met het aangename met een interessant wetenschappelijk programma, gevolgd door een workshop kleiduivenschieten en een BBQ.
14.00 Ontvangst met koffie en krentenmik
14.30 – 15.00 Caroline van der Plas – Farm&Food Communication
‘Vertel je verhaal, anders vertellen anderen het voor je’
15.00 – 15.45 Bert Damiaans – Universiteit Gent
Biosecurity in relatie tot BVD
15.45 – 16.00 Pauze met drankje
16.00 – 16.45 Erik Weerts – Universiteit Utrecht
‘De adembenemende laesies in ‘Bovine Respiratory Disease’:
differentiatie door het oog van de patholoog’
16.45 – 17.30 Koen De Bleecker – Dierengezondheidszorg Vlaanderen
3 jaar Griepbarometer in Vlaanderen, wat leert ons dat?
17.30 – 17.45 Pauze met snack en drankje
17.45 – 18.45 Kleiduiven schieten
18.45 – 22.00 BBQ
Voor meer informatie bel 072 566 24 24 of mail AHruminantscare.NL@boehringer-ingelheim.com
Caroline van der Plas
Eigenaar communicatie en –adviesbureau Farm&Food Communication
Ze is geen boerin van huis uit, maar heeft wel een groot hart voor de agrarische sector. ,,Ik zeg zelf altijd: ‘Ik ben een boerin, zonder boerderij’. Caroline is journalist en communicatiespecialist en is eigenaar van het communicatie- en adviesbureau Farm & Food Communication in Deventer. F&CC is hét communicatie-, pr- en tekstbureau voor de agrarische sector. Caroline is ook oprichter van het zeer succesvolle sociale media-project Boerburgertweet waar boeren, tuinders, telers en vissers elke week afwisselend hun verhaal vertellen en hiermee de verbinding zoeken met burgers. Ook bedacht zij het soortgelijke project voor dierenartsen: De Veearts Vertelt (@DeDierenDoc). Tevens is zij mede-oprichter en bestuurslid van TeamAgroNL. Hier werken boeren en tuinders intensief samen voor de pr en promotie van de agrarische sector. Op Twitter wordt Boerburgertweet gevolgd door ruim 11.000 mensen en op Facebook door ruim 10.000 mensen. Op deze manier worden wekelijks tienduizenden mensen bereikt met het eerlijke verhaal vanaf het boerenerf, verteld door de boeren zelf.
Haar motto en het thema van haar lezing is: ‘Vertel je verhaal, anders vertellen anderen het voor je’.
Drs. Bert Damiaans
Dierenarts, onderzoeker aan de Universiteit van Gent
Bert Damiaans is een PhD-student werkzaam bij de eenheid voor Veterinaire Epidemiologie aan de faculteit Diergeneeskunde (Universiteit Gent). Hij heeft de bioveiligheidsevaluatietool Biocheck.Ugent ontwikkeld voor rundvee en is onderzoeker binnen een project over de toepassing van bioveiligheid op rundveebedrijven in België. Voor hij begon met zijn PhD, werkte hij 4 jaar als dierenarts in de praktijk in Frankrijk en België.
Drs. Koen De Bleecker
Dierenarts bij Dierengezondheidszorg Vlaanderen
Dr. Koen De Bleecker studeerde af als dokter in de diergeneeskunde in juni 1991. Tussen afstuderen en 2007 was hij gedurende bijna 17 jaar actief als rundveepracticus in de regio Vlaamse Ardennen, dit aanvankelijk in een éénmanspraktijk die later verder uitgroeide tot een associatie van 3 dierenartsen. De nadruk in deze praktijk lag op de diergeneeskunde van het rund en de kleine herkauwers, zowel in eerste lijn als voor bedrijfsbegeleiding. In 2008 verliet hij definitief de praktijk en ging bij DGZ-Vlaanderen werken om het Veepeiler programma mee te helpen opstarten. Dit programma, met financiële ondersteuning van het Sanitair Fonds, focust zich vooral op 2de lijns ondersteuning, uitwerken van praktijkgerichte deelprojecten en communicatie van bekomen gegevens naar dierenartsen en veehouders. Sedert 2010 is hij marktverantwoordelijke voor het herkauwersgebeuren binnen de gezondheidszorg van DGZ-Vlaanderen en tevens regiodierenarts en eerste contactpersoon voor de dierenartsen in Oost-Vlaanderen en Pajottenland. Hij was auteur en co-auteur van meerdere wetenschappelijke publicaties en gastspreker op menig symposium en congres.
Drs. Erik A.W.S. Weerts
Dierenarts, specialist veterinaire pathologie – dipl. ECVP
Erik Weerts studeerde diergeneeskunde met differentiatie ‘landbouwhuisdieren’ aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht van 2001 t/m 2009. Van 2010 tot 2014 was hij specialist-in-opleiding veterinaire pathologie aan hetzelfde instituut; begin 2014 verkreeg hij na examinering te Hannover (DE) en Gent (BE) zijn officiële certificatie als veterinair patholoog middels diplomaatschap van de ‘European College of Veterinary Pathologists’. Sindsdien is hij werkzaam als veterinair patholoog aan de faculteit in Utrecht en combineert daar diagnostisch en wetenschappelijk onderzoek met onderwijstaken. Momenteel is hij op wetenschappelijk vlak met name bezig om zijn promotieonderzoek naar coronavirusinfecties bij pluimvee af te ronden. Daarnaast is hij regelmatig betrokken bij postacademisch onderwijs en lezingen over veterinaire pathologie en binnen zijn onderzoeksveld op de faculteit te Utrecht en daarbuiten in binnen- en buitenland.
Dorhout Mees
Strandgaperweg 30
8256 PZ Biddinghuizen
INFO@DORHOUTMEES.NL
0321 – 331 138